Suoraan sisältöön

Projektit

Valaistuskohteet

Valaistuja kohteita Jyväskylässä on jo yli 100 ja uusia valmistuu joka vuosi. Katuvalaistusverkkoa uusimalla ja kehittämällä halutaan luoda ekologisesti kestävää, energiatehokasta, turvallista ja viihtyisää kaupunkivalaistusta.

>> Lue lisää aiheesta.

Valotrilogia

Valoa, ääntä ja kuvaa upealla tavalla yhdistävää ja Suomessa ainutlaatuista Valotrilogia-teosta esitettiin pimeiden vuodenaikojen iltoina Jyväskylän keskustassa (esitykset päättyneet, uutta sisältöä suunnitteilla).

>> Lue lisää aiheesta.

Ympäristöystävällinen ulkovalaistus –hanke

Jyväskylän kaduilla ja puistoissa on ulkovalaisimia noin 31 000 ja ne ovat päällä noin 2 700 tuntia vuodessa. Yhteensä kaupunkivalaistus kuluttaa sähköä noin 8763 MWh vuodessa eli noin 350 omakotitalon vuosittaisen energiankulutuksen verran.

>> Lue lisää aiheesta.

Lutakon LED-puisto

Pihoissa nykyään laajalti käytetty elohopeahöyrylamppu on poistunut markkinoilta ja vaihtoehtoisia valaistustekniikoita on löydettävä. Lutakon LED-puistossa tutustuttiin energiapihiin led-valaistustekniikkaan (hanke päättynyt).

>> Lue lisää aiheesta.

Light in the City -hanke

Jyväskylä ja kolme muuta eurooppalaista kaupunkia saivat 75 000 euroa EU-tukea Light in the City (LCP) –hanketta varten vuosille 2012-2014.

>> Lue lisää aiheesta.

Nordic Light -hanke

Valotaiteilijoiden yhteistyötä ja kansainvälistä liikkuvuutta edistänyt projekti toi uutta tietoa, toimintatapoja ja inspiraatiota pohjoismaiselle valotaidekentälle. Hanke oli käynnissä vuosina 2013-2014.

>> Lue lisää aiheesta.

Ulkovalaistuksen valistushanke

Jyväskylän tietotaitoa hyödyntäen, hankkeella pyrittiin tukemaan Suomen kuntia valaistusalan muutoksen haasteissa (hankevuodet 2013-2014).

>> Lue lisää aiheesta.

Jyväskylä

Valon kaupunki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 • Sivun alkuun